De mooiste locaties voor Landschapsfotografie

Landschapsfotografie

Landschapsfotografie is een vorm van fotografie waarbij je het landschap fotografeert. De prachtige groene natuur, mooie parelwitte stranden en grote imposante bergen. Het fotograferen van het landschap is naast portretfotografie die populairste fotografiestroom binnen Nederland.

Nederland leent zich prima aan landschapsfotografie. Je hebt in Nederland ook mooie plaatsen, streken en steden die je kunt fotograferen. Maar waarom zal je je slechts tot Nederland beperken wanneer de wereld zo groot is en er zo veel moois te fotograferen valt? Wil je ook de wereld ontdekken en deze vastleggen op beeld, laat je dan inspireren door de volgende locaties.

Laten we eerst met Nederland beginnen. De Nederlandse kust is een hele mooie kust om vast te leggen op beeld. Dit kun je het beste doen doormiddel van drones. Drones worden steeds meer ingezet bij landschapsfotografie. Je kunt zo grote stukken landschap op één foto vast leggen. De Nederlandse kust hier de perfecte locatie voor. Naast de kust is ook het eiland Texel een grote inspiratiebron voor alle natuurfotografen. Het eiland kent een groen bosrijke natuur en een mooi strand omringt door een robuust duinlandschap.

De Veluwe blijven ook altijd mooi om te fotograferen. De bossen en de uitgestrekte zandvlakte zijn een lust voor het oog.

Wil je de landschapsfotografie inzetten op exotischere plaatsen, denk dan aan landen met een compleet ander landschap dan dat wij in Nederland kennen. Landen met een tropische flora en fauna, landen met grote zandvlakten, landen met vulkanen en grote watervallen. Een aantal landen die je echt niet mag overslaan zijn landen in Zuidoost-Azië. Landen zoals Indonesië, Singapore, Thailand en Vietnam zijn bijzonder mooie locaties voor landschapsfotografie. Warme tropische klimaten vertalen zich altijd heel goed op beeld. Wil je liever wat koudere klimaten opzoeken en je juist focussen op grote gebergten, sneeuwlandschappen en grote rivieren ga dan voor Scandinavië of Canada. Je hebt hier grote natuurparken die je kunt fotograferen. Een grote favoriet onder landschapsfotografen is Banff in Canada, het Nationale Park Banff is een idyllische plaats. Als je niet beter wist zal je denken dat je op een filmset bent beland voor een nieuwe National Geographic film. De gebergten zien er magisch uit; groot en imposant met dekens van sneeuw over zich. De rivieren zijn felgroen of helderblauw.

Weet jij al wat jouw volgende landschapsfotografie bestemming zal zijn?

Voor meer informatie kunt u de website van Nadine van den Berg Fotografie bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *