Fotograaf Rotterdam

In dit artikel gaan we het hebben over het beroep fotograaf en over verschillende vormen van fotografie. Zo komt er een lijst aan bod met welke meest bekende vormen van fotografie er op dit moment zijn. Uiteraard beginnen we met een korte uitleg van het beroep fotograaf. Mocht dit nou als interessant beschouwd worden door jou, laat je dan vooral niet tegenhouden om verder te lezen. Het kost immers een aantal minuten van je tijd en wie weet steek je er nuttige informatie uit op. Wij zouden het je in ieder geval aanraden!

Een fotograaf, wat is hij of zij nu precies?

Om met de deur in huis te vallen is een korte definitie van het beroep fotograaf het volgende:

Een fotograaf is een persoon die met fotoapparatuur professionele (boven standaard) foto’s vastlegt. De meeste fotografen zijn gespecialiseerd in één specifieke soort fotografie. Een aantal voorbeelden zijn onder andere: natuurfotografie, architectuurfotografie, landschapsfotografie, reisfotografie, straatfotografie, reportagefotografie, studiofotografie en portretfotografie.

Wat doet een fotograaf nu eigenlijk?

Zoals voorheen gezegd is de exacte bezig/werkzaamheid van een fotograaf vast te stellen aan de hand van de specifieke vorm die hij of zij doet. Hij of zij werkt vrijwel altijd in opdracht van een opdrachtgever. Gekeken naar het algemeen zijn er diverse werkzaamheden die een fotograaf vrijwel altijd uitvoert. Van de meest voorkomende werkzaamheden hebben we een lijst gemaakt:

-Het bespreken van doelen en wensen van de opdrachtgever;
-De procedure overleggen;
-Voorbereiding van setting (locatie, licht, achtergrond, green screen);
-Instellingen van de camera(‘s) en bijbehorende lenzen gereedmaken;
-Het daadwerkelijke schieten van de foto’s;
-Een selectie maken uit de mooiste foto’s (filteren);
-Mogelijk foto’s bewerken.

Landschapsfotografie

Een van de meest bekende vormen van fotografie is landschapsfotografie. Dit komt doordat mensen houden van het kijken naar een mooi landschap. Een landschapsfotograaf legt deze prachtige plaatjes vast om een blijvend beeld te creëren wat aan de muur gehangen kan worden bij mensen thuis. Met een beetje inzicht en verstand kunnen er prachtige afbeeldingen uitkomen. Zelfs als je nog geen of weinig ervaring hebt zul je versteld staan van wat voor mooie foto’s er op de juiste locatie geschoten kunnen worden. Er zijn in ieder geval een hele hoop mogelijkheden in dit vakgebied waar een hoop potentie ligt. De enige benodigdheden voor dit beroep is uiteraard camera-apparatuur en/of bewerkt apparatuur. Daarnaast heb je bij dit specifieke vak een mooi landschap nodig. Deze kun je zelf gaan zoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *